Sorgbearbetning

 

 

Sorgbearbetning

- för företag och privatpersoner -

 

Du kan inte göra något åt det som redan hänt, men du kan göra något åt din framtid.

Känns det tungt inom dig, något som ligger kvar och skaver, har du svårt att hitta glädje efter en svår förlust i ditt liv,

då kan sorgbearbetning vara precis det du behöver. Det är en kraftfull metod som hjälper dig att

släppa taget om det som gör ont och gå vidare i livet - det finns hjälp mot smärtan!

 

Vad sorgbearbetning handlar om

Sorgbearbetning handlar om att bearbeta och förlösa smärtan och sorgen över dina förluster och att fullborda den känslomässiga kommunikationen. Oförlöst sorg beror nästan alltid på något som är okommunicerat av känslomässig karaktär.

När vi drabbas av en svår förlust för det med sig stora förändringar där både egna och gemensamma drömmar och förhoppningar på framtiden spricker.

Det kan ta tid, men så småningom är det både normalt och naturligt att gå igenom relationen och då upptäcka en del saker som vi önskar hade varit annorlunda eller bättre. Saker vi önskar att vi hade sagt eller inte sagt och saker vi önskar att den andra personen sagt.

För att komma åt och förlösa känslorna och läka sorgen behöver du därför utforska hela relationen och ta reda på alla känslor och tankar som är okommunicerade. Sedan sätta ord på dem och kommunicera dem.

Både min egen och andras erfarenhet visar att sorgbearbetning gör att du försonas med det förflutna och känner en slags frid. Du får ny energi och lust igen men också en ärligare och öppnare relation både till dig själv och andra.

 

När ska man söka hjälp?

Det finns inget rätt och enkelt svar på den frågan. Det är helt naturligt att känna smärta och sorg efter en förlust och inget vi ska försöka fly ifrån. Sorg tar också tid - förstås blir det så när livet förändras på sätt vi inte önskar. Men ibland behöver vi hjälp att komma vidare när tankarna ständigt kretsar kring det smärtsamma och vi fastnar i det som varit och inte känner någon ork och energi att leva sitt eget liv. Du vet bäst när det är dags för dig - och då är du varmt välkommen att höra av dig.

Kurs i sorgbearbetning

Kursen är ett väl beprövat program för dig som vill bearbeta smärtan som olika förlustser orsakat, för att få känslomässig läkning och gå vidare.

Har du inte möjlighet att träffas varje vecka, du kanske till och med befinner dig utomlands, då kan du välja att gå kursen på distans.

Hör av dig

Har du några frågor om sorgbearbeting eller vill du boka en tid, fyll i dina kontakt-uppgifter så kontaktar jag dig.