Mer om Här & Nu-programmet

Mer om mindfulnessprogrammet Här & Nu

- för företag och privatpersoner -Mindfulness blir en naturlig del i vardagen

Du kommer att träna med mindfulnessprogrammet Här & Nu som är Sveriges mest använda och enda forskningsbaserade mindfulnessprogram under åtta veckor, direkt i din mobil eller på datorn. Din egen träning är en viktig del av ut-bildningen och du tränar cirka 20 minuter per dag, 6 dagar i veckan.


Vi kommer att varva meditationsövningar med teori, goda samtal, erfarenheter och observationer kring träningen. För att mindfulness ska bli en naturlig del i din vardag kommer du att få vardagsövningar som hjälper dig att bli mer uppmärksam. Ju mer medveten du blir om dina egna reaktioner, ju klokare val kan du göra för att leva ett gott liv här och nu.


Du kommer att lära dig
- Hantera stress och krav i vardagen
- Möta utmaningar med nytt förhållningssätt
- Bli mer medveten om hur du reagerar i olika situationer
- Hålla fokus, för att använda dina egna resurser smart
- Se nya möjligheter och göra kloka val
- Må bättre, lyssna och kommunicera tydligare
- Bli vänligare både mot dig själv och andraTema för kursveckorna
Vecka 1, Lämna autopiloten och lär känna din kropp
Vecka 2, Observera din andning,
Vecka 3, Var närvarande i andning och kroppsrörelse,
Vecka 4, Bara sitt - Här och Nu,
Vecka 5, Acceptans,
Vecka 6, Hantera svårigheter,
Vecka 7, Tankar är inte fakta,
Vecka 8, Ta hand om dig och befäst din träning

Meditationsövningar - Kroppsskanning, Andningsankaret, Andrum, Sittande och gående meditation samt mindful yoga.

Vi tittar närmare på förändringsarbete och får insikt i vad som händer inom oss när vi försöker ändra beteende och hur du kommer över eventuella hinder.

Med ett välbyggt rotsystem står du stadigare när det blåser hårt. Mindfulness är lite som ett vaccin - du klarar dig inte från allt - men du kommer igen så mycket fortare från tuffa påfrestningar.

Röster från kursdeltagare

Fem av fem möjliga, gå du med - Bra med all fakta bland annat om hur hjärnan påverkas av meditation och vad attityderna innebär. Jag har lärt mig att fokusera på nuet och att inte vara för mycket i det förgångna eller oroa mig för mycket för framtiden. Helt klart minskad stress. Det har också blivit lättare att acceptera situationer som de är här och nu och lära sig släppa taget eller ta ett beslut därifrån. Acceptansen är också ett sätt att hantera smärta, oro och ångest. Det har varit bra diskussioner och bra med feedback på veckans träning. Jag har blivit påmind och fått ytterligare energi att fortsätta och tips på hur jag kan gå vidare. GunTips till alla par - Det är både kul och utvecklande att gå kursen tillsammans i en parrelation och det är en oerhört intressant möjlighet att testa och se vad det leder till för en själv och tillsammans. Emil

Fem av fem möjliga - Det här är en bra kurs för att lära sig att bli ett med livet och lära sig se livet istället för att låta det gå förbi och missa allt det fina som erbjuds. Hade bara önskat mig ännu fler kurstillfällen. Dessutom går det inte att få en bättre instruktör. Agneta är pedagogisk, noga, informativ, har en lugnande röst som gör att man slappnar av, tillåtande, vägledande, närvarande. - Gå den här kursen! Cissi

FÖRSTA SIDAN - OM MIG - COACHING - MINDFULNESS - SORGBEARBETNING - KURSER & FÖRELÄSNINGAR - KONTAKT
Copyright © All Rights Reserved ACA-Coaching


www.acacoaching.se

info@acacoaching.se


Besöksadress - Fasanvägen i Nykvarn och Luntmakargatan i Stockholm