Sorgbearbetning


Sorgbearbetning

- för företag och privatpersoner -


Du kan inte göra något åt det som redan hänt, men du kan göra något åt din framtid. Känns det tungt inom dig, något som ligger kvar och skaver, har du svårt att hitta glädje efter en svår förlust i ditt liv, då kan sorgbearbetning vara precis vad du behöver. Det är en kraftfull metod som hjälper dig att

släppa taget om det som gör ont och gå vidare i livet - det finns hjälp mot smärtan!


Att gå vidare efter sorgen

När du fastnat i sorg beror det nästan alltid på att något känslomässigt är okommunicerat. Med hjälp av sorgbearbetningen identifierar du först vad det är som är ofullständigt, för att du ska kunna förlösa smärtan och sorgen över dina försluster och fullborda kommunikationen.


Att drabbas av en svår förlust innebär stora förändringar där både egna och gemensamma drömmar och förhoppningar på framtiden spricker.

    Det kan ta tid, men så småningom är det både vanligt och naturligt att gå igenom relationen och då kanske upptäcka en del saker som vi önskar hade varit annorlunda. Saker vi önskar att vi hade sagt eller inte sagt och saker vi önskar att den andra personen sagt.

    För att komma åt och förlösa känslorna och läka sorgen behöver du därför utforska hela relationen och ta reda på alla känslor och tankar som är okommunicerade. Sedan sätta ord på dem och kommunicera dem.

    Både min egen och andras erfarenhet visar att sorgbearbetning gör att du försonas med det förflutna och känner en slags frid. Du får ny energi och lust igen men också en ärligare och öppnare relation både till dig själv och andra.


Fem anledningar att göra en sorgbearbetning

  • Du lär dig mer om sorg, något du har med dig hela livet
  • Du identifierar det ofullständiga inom dig, sätter ord på tankar och känslor
  • Du förlöser smärtan och fullbordar den känslomässiga kommunikationen
  • Du släpper taget om smärtan
  • Du försonas med det som varit och kommer igen för att leva ett bra liv

Mer om sorg >>>


- Det är helt naturligt att känna smärta och sorg efter en förlust och inget vi ska försöka fly ifrån. Sorg tar tid och hur skulle det kunna vara på något annat sätt, när livet förändras på sätt vi inte önskar. Men om du fastnat i det smärtsamma och det som varit och inte har ork eller energi att leva ditt liv, då är det klokt att söka hjälp för att komma vidare.


Kurs i sorgbearbetning

Kursen är ett väl beprövat program för dig som vill bearbeta smärtan som olika förlustser orsakat, för att få känslomässig läkning och gå vidare.

     Har du inte möjlighet att träffas varje vecka, du kanske till och med befinner dig utomlands, då kan du välja att gå kursen på distans.

Kurs i sorgbearbetning >>>

Hör av dig

Har du några frågor om sorgbearbeting eller vill du boka en tid, fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar jag dig.

Kontakta mig >>>